Френската гимназия в Пловдив посрещна с червен килим 12-класничката Лора Тоскова,

...
Френската гимназия в Пловдив посрещна с червен килим 12-класничката Лора Тоскова,
Коментари Харесай

Удивително! Шапки долу пред невероятната Лора от Френската!

Френската гимназия в Пловдив посрещна с червен килим 12-класничката Лора Тоскова, завоювала първо място в Европа и второ в света Международното съревнование " Китайски езиков мост ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Лора е ученик на китайската паралелка в учебното заведение, учи езика от 5 години. В конкуренцията преборила 114 тима от 99 страни в общо три кръга. " Бе неповторимо прекарване ", описа момичето. Тази година Лора е абитуриентка, към момента не е решила какво желае да следва, въпреки с достижението си да спечели правото на едногодишна стипендия за образование в азиатската страна. Голямата й фантазия, обаче, е ясна - тя желае да стане дипломат на България в Китай.

" Това е неповторим триумф освен за учебното заведение ни, само че и за цяла България ", показа разчувствана и преподавателката на Лора. 

" Китайски езиков мост " е най-престижното съревнование по китайски език. То се предава по националната телевизия на КНР и има милиони фенове. В трите кръга пък състезателите представят талантите си и отговаряха на въпроси от разнообразни области - литература, география, история и просвета на Китай. Финалът на надпреварата се състоя на 22 октомври. Лора съумява да впечатли журито освен с езиковите си умения, само че и с познанията си за Китай и танците, които бяха част от репертоара ѝ.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР